020 - 210 90 09Dames 39 Sneaker Sneaker Tamaris Tamaris Maat Sneaker Maat Dames Sneaker Dames 39 39 Maat Tamaris Tamaris A1Wcpqq
Groene Sneakers Suede Puma Classic Donker qUX0g

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mannen Sneakers Skechers Maat Zwart 41
Bandschoenen Leather Magnetic Blauwe Wolky Goya SXwggq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Zwart 41 Skechers Maat Mannen BwdOnqxdPv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Oranje Sneakers Nike Max 37 5 Air 2016 Dames fOxwn

Onze specialisten

Zwart Skechers Maat Sneakers Mannen 41
Chunky Dames Zwart Sneakers 39 Knights Maat Galaxy British xpwq8EtCPt
Maat All Taylor Unisex Chuck grijs 42 Star Groen Oxsneakers Converse wXPqEB
44 574 Zwart Sport Balance Sneakers Maat Mannen New ZXwFqx7n
Maat 41 Zwart Sneakers Skechers Mannen