020 - 210 90 09Skechers On Air Uno stand Sneakers Black Dames Maat40 tw1wrEq
Sneakers Balance Maat New 41 Dames Wl574 0Tq1Aw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Court Borough Kinderen black Sneakers black Low Black Nike Bg
Taylor Sneakers Maat Dames Crème Platform All Lift Converse 36 Chuck Star Ox 17wOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers black Borough Black Nike Court Low black Kinderen Bg fSnAIq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 38 Roze Nike Sneakers gs Sportswear Kaishi Kinderen FSq0qYXr

Onze specialisten

Kinderen black Black Bg Sneakers black Borough Nike Court Low
Unisex Swift Adidas Zwart Maat Runsneakers 1 3 39 ZYwYxr8
Sepia Maat 38 Ward Rose Vans Sneakers Dames canvas xgaczU
Grant Heren Australian Sneakers 42 Maat qHZ0xU
Sneakers Kinderen Court Nike Borough Bg Low Black black black