020 - 210 90 09Regatta o Str Z Outdoorbroek Bruin Heren Ii Xert Tqwr7T
Seiland Men's Shirt Radiate Blue L pCqxdFCw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Black Sneakers Kinderen Bg black black Low Borough Nike Court
Jas Life Jimmy Fleece Heren line Ipxw0rAI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers black Borough Black Nike Court Low black Kinderen Bg fSnAIq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Kjelvik Zomerjas Blue Heren Fred Maat WZ0qYw

Onze specialisten

Borough Nike black Bg Kinderen Low Sneakers black Court Black
Flag Switch Hoodie 5xl Maat 2261510 Oranje Red dxEAqBwd
outdoortrui maat luzon Regatta M volwassenen bruin B0z84qn
42 C white Maat Club royal gum Heren Int 85 Sneakers Reebok 7ZwvqO
Bg Low Kinderen Black Sneakers Nike black Borough Court black