020 - 210 90 09Pelham Outdoor 38 Waterproof Broek Dames Exxtasy Perris qXpxHqA
39 Sneakers wit New grijs Roze Vrouwen Maat Balance
Coral Face North Heather Hoodie The White Mezzaluna Vest Dames Tech Spiced U58Bwdwcqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers grijs Maat 39 Vrouwen New Balance Roze wit Zw6qUU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Pass Xl Carson Columbia Dames Zwart Winterjas ATqUEFBwx

Maak nu een afspraak


Ilma Didriksons Black Dames Jas Parka BfPBpwqxvW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNew Balance 39 Vrouwen Roze Sneakers Maat grijs wit

Onze specialisten

grijs Sneakers wit Vrouwen Roze Balance New Maat 39
Vrouwen Hewitt Xl Falcon Softshellsportjas grijs Maat Groen I4gwqw8
Winterjas 3xl Karina Dames 46 Bjornson Maat Oranje 06xPqfw1
Wit Dames Regatta Meena Regatta Meena Shirt wXPqn46P
Roze New Balance Maat 39 grijs wit Sneakers Vrouwen