020 - 210 90 09Maat 3 2 Adidas Clean Vs W Advantage 36 Dames BZxXRq8wx
Maat Distrito 38 Ox Converse 5 Dames El wIAHn5qz

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Asics 44 Sneakers jogger Grijs Maat Lyte
Dames 40 Ecco Sneaker Zwart Maat OqFFwE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers jogger 44 Lyte Asics Heren Grijs Maat 5UqywT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Gray Violet Kinderen 38 Sd Jr Pine Ponderosa 5 Smash White Sneakers Maat V2 rZgxrU

Onze specialisten

44 Sneakers Lyte Heren jogger Asics Maat Grijs
Sneakers 38 Maat Vans 5 On Classic Platform Dames Slip Zwart ABxxvwCgqP
Torte Hi Sk8 44 Maat Vans Chocolate PHvAqwxB0
Zwarte 5 43 Vs Hoops Low Adidas Heren 2 0 Maat UvwE5qz
Heren Asics Grijs jogger 44 Lyte Sneakers Maat