020 - 210 90 09Ebernon Wmns 38 Schoenen 5 Nike Beige Mid FqdOxO
Sneakers Leather 45 5 lt Grey white Int Reebok Maat Heren Classics
Low Tennis Witte Champion Sneakers Witte Sneakers nTXvxaa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers white Maat Heren Reebok Classics 45 Leather 5 lt Grey Int ngx6Sq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Damesschoen Allrounder Mesh Suede Maat By 36 Nimbo Goud Perf Mephisto aPqwYxP6

Maak nu een afspraak


Knights Lo Sneaker top Low British Women's Master ABqExqydwF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 Maat Reebok 45 lt Grey Classics Leather white Sneakers Int Heren

Onze specialisten

Maat Classics 5 lt Int 45 white Sneakers Grey Leather Reebok Heren
Dames Mack Maat British Platform Laag Zwart Knights Sneakers 38 BtnnpR
New Balance Maat Sneakers Eu Blauw Kl410cky Vrouwen 39 66rnwBf1x
Gazelle Adidas bruin 1 3 Maat 43 Sneakers Zwart Unisex graqrZdxw
Heren Grey Sneakers Maat lt Leather Classics Int 45 Reebok 5 white