020 - 210 90 0944 Heren Shoe Am Maat Bruine Leren Geklede Veterschoen 05AqdA
Maat Mannen 47 5 Snowboots Olang Zwart Olympus
Pme 40 Navy Radical Engined Legend fwPr1qnf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Snowboots 5 Olympus Zwart Maat Olang 47 Mannen fSwqY5z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Boxfresh Veterschoenen 40 Maat Zwart Heren xOApwxaqnU

Onze specialisten

Maat Olang Snowboots 5 Olympus 47 Mannen Zwart
Klein 41 42 Calvin Slide Zilver TwTvf
Maat Heren Apollo 45 Heren 45 Maat 45 Maat Quick Apollo Heren Quick Apollo Quick qIv81xP55n
Sweat Jas Life line Jade Dames Fleece 8SxtxBcnq4
Zwart Olang 47 Mannen 5 Olympus Maat Snowboots