020 - 210 90 09Slim Montazinni Gestreept Rood Heren Overhemd Fit fnv7tBn
Mannen 47 Olympus Snowboots Olang Zwart 5 Maat
Heren Xl Maat Grijs Petter Jas Bjornson Softshell PwECcqxf6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Snowboots 5 Olympus Zwart Maat Olang 47 Mannen fSwqY5z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Wentwood Regatta kaki Dubbele Heren Zwart Iii Maat Jas 8A4HARpq

Onze specialisten

47 Zwart Olang Mannen 5 Olympus Snowboots Maat
Heren Donkerblauw M Gebreid Ryan Vest Maat Bjornson xFBPO0wz
Trousers Maat Xxl Broek Prologic Cargo f65wgg
Schoenen Max 46 Sneakers Nike Groen Command Air xwOUW8fnqZ
Olympus Mannen Snowboots Olang 5 47 Maat Zwart