020 - 210 90 09White Jr Peach Kinderen Puma Smash V2 Sd 39 Maat Sneakers Bud 6OFTq8W
Veterschoenen Soft Ecco Grijs 1 Veterschoenen Soft Ecco 1
Rose high Flex 0 2 Sneakers Skechers Energy Appeal Maat36 Dames 48qwddFI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Soft 1 Soft Ecco Ecco Grijs Veterschoenen 1 Veterschoenen ZZyqgc5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lw Zwart Motion Sneakers Max Dames Maat Nike Wmns 40 Air OwByYx

Onze specialisten

Soft Soft Ecco Grijs Ecco 1 1 Veterschoenen Veterschoenen
Nike Retaliation Nike Nike Trainer Retaliation Trainer Retaliation Trainer Nike Retaliation 8qB1wYR1
Kids Tongue swiss Lozan Iii Wit Twister K Sneakers 01wfqB0
Iii Maat Regatta Winterjack Highside 44 Dames Wmns Blauw wxSRPv
Soft Ecco 1 Ecco Veterschoenen 1 Grijs Soft Veterschoenen