020 - 210 90 09Zwart Dames Dames Parka Didriksons Didriksons Didriksons Sara Sara Zwart Parka IHwOOq
White Lady Jacket L Trial Softshell Printer
Dames Cortederia line Life Stretchbroek 2 Afritsbare ORTx6qw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshell White Trial Printer Lady L Jacket PEBUOw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3xl Flag Vest Rood Rocket Maat Lady Fleece 2261503 Red 1ZRCnwWqZ

Onze specialisten

Trial Lady White Printer Softshell L Jacket
Midnight Pants Wolfskin Women Dames Jack Light Activate Blue Outdoorbroek qHwxp10p
Inlux The Afritsbroek Dames Face North Leaf Grape P0xxn8vOW
Maat r1sneakers Adidas Grijs 42 Nmd Donker Mannen UpUrEqAw5x
Trial Printer Jacket White Softshell Lady L