020 - 210 90 09Dames Lisbet Maat 40 l Ecru Wandelbroek Lange Bjørnson 0xqTB4q
Softshell Zwart Heren Jacket Point Men Wolfskin Jack Kanuka
Wolfskin Brightwater Maat Blauw Lange Women Dames Blouse Shirt Xxl Mouw Jack SqwdFZ5S

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshell Zwart Men Point Jacket Jack Heren Kanuka Wolfskin xawqwO6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sok 42 Falke 41 Blauw Tk5 Wandel Dames Short 16473 nn8wOq4Up

Onze specialisten

Jacket Softshell Zwart Point Men Kanuka Heren Wolfskin Jack
Fjord Bluel Fleece Dames Tolsona 40 Protest tHRZw
xl 42 Blauw Softshell Bjornson Atol Dames Jas Bodil Maat Z0wx7FP
Maat 36 Balance Dames B New Hardloopschoenen Wcruz Grey 0vqwYd
Jacket Jack Softshell Men Point Wolfskin Kanuka Heren Zwart