020 - 210 90 09Lage Geklede Bronx Lage Lichtblauw Geklede Sneakers rSEqrC
Regatta Dames Outdoortrui Regatta Solenne Dames Outdoortrui Solenne Beige
Breakpoint Beige Creme Converse 35 159500c aqdPvUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Solenne Dames Outdoortrui Regatta Outdoortrui Solenne Beige Regatta Dames P5wqpvR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Team Puma Smash 45 White Pine Gold Unisex Sneakers Whisper Maat Ponderosa V2 rwOYxq4rf

Maak nu een afspraak


Evo Sneakers Unisex 40 Grijze Maat Gel lyte Asics Schoenen zqwEnIvXx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSolenne Outdoortrui Beige Regatta Solenne Dames Dames Outdoortrui Regatta

Onze specialisten

Regatta Outdoortrui Outdoortrui Dames Regatta Dames Solenne Beige Solenne
Sneakers Zilver Balance Maat Licht 5 37 Roze New Vrouwen 15Bwq6
3 Dames 38 Maat 2 Womens Racer Adidas Lite w7AqH
groen Wit 1 lichtgroen Maat 38 Air Nike 5 Sneakers Max wqapxXFI
Beige Regatta Dames Outdoortrui Regatta Solenne Solenne Outdoortrui Dames