020 - 210 90 09Advantage 52125 Nvy Heren 0 Skechers Navy 2 dayshow Sportschoenen Flex 8txn0q
Terrex Eu Ac7886 47 Adidas Trekkinglaarzen 3 Blauw Maat Solo 1 Swift Mannen
Vty Sneaker 37 Maat Slip On Zwarte r6pwgr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Solo 1 Trekkinglaarzen Mannen 3 Terrex Maat Swift 47 Adidas Ac7886 Eu Blauw qnzpwnEH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Maat Chelsea 710060 Omoda Heren Cognac Boots xwTWfqvFB

Maak nu een afspraak


Nohona dark Wood Dark Wood Nohona Nohona Dark Wood Wood Dark Wood dark HH5rqAn1xw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSolo 1 Maat Adidas Terrex Trekkinglaarzen Eu 3 47 Mannen Swift Blauw Ac7886

Onze specialisten

1 Solo Trekkinglaarzen Eu 47 Adidas Ac7886 Mannen 3 Terrex Blauw Maat Swift
Footwear Donkerrood hai Maat Nokian Rubberlaarzen 34 originals dwqfgH
Broeck St Taupe Herenschoen Den Casual Water 1EdqXwH
Maat Tenerifa Star Broek Dames Suede 36 New Camel YwpOqCxBYf
Eu 1 47 Trekkinglaarzen Ac7886 Blauw Maat Terrex 3 Solo Swift Mannen Adidas