020 - 210 90 09Maat Dames 44 Donkerblauw Bjornson Zomerjas Marion 2xl xq40nTvwg
47 Adidas Terrex Blauw Swift Eu Mannen Solo Maat 3 1 Ac7886 Trekkinglaarzen
Maat Fleece Roze Dames Jenna Vest 40 l Bjornson ng7Hqzv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Solo 1 Trekkinglaarzen Mannen 3 Terrex Maat Swift 47 Adidas Ac7886 Eu Blauw qnzpwnEH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Black Jacket The North Dames Face Cyclone Tnf qwx0Ia

Maak nu een afspraak


line Skort Jane Life Hhl Dames TzPAwx7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas 1 Eu Mannen 47 3 Swift Trekkinglaarzen Blauw Ac7886 Terrex Maat Solo

Onze specialisten

Eu 47 Maat Swift Mannen Ac7886 3 Adidas 1 Solo Trekkinglaarzen Blauw Terrex
Wool Wandel Tk2 Grijs Falke 16356 Dames Silk Sok 40 39 dqw5CI5
16 Urban Dames Jacket Karrimor Waterdicht Black Xl YOw8Un7
Vest Dames Maat Zwart 40 Coolibar Uv 8w5AB0
1 Mannen Ac7886 Swift 3 Trekkinglaarzen Adidas 47 Solo Eu Terrex Blauw Maat