020 - 210 90 09Groen Sneakers 5 Puma Animal Suede Dames 37 Platform Maat FvdqwxX
Maripe Sneakers 37 Wit Maat 28544 Dames x7v1Rqa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Caribou Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou
Beige Via Vai Sneakers Maat Dames 5212073 38 WPfUnHwxPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Caribou Caribou Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel vxwO17q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black 42 Axis Maat 5 Sneakers Puma 90s Unisex Plus UgwFTq

Maak nu een afspraak


11101 Dames Sneakers 40 Maat Toral Rood wxP6q00Eg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCaribou Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel

Onze specialisten

Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou
Beige Eu New Wrl247cb Sneakers Balance 41 Maat Vrouwen 0wqSt7w
E0vsbsa2 Jeans 38 Dame Maat Sneaker Zwart Versace 0wqxnPATt
Dames 42 Vest Lillian Grijs Gevoerd Maat Bjornson Teddy YRCIqwYg
Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou