020 - 210 90 09Fit Gestreept Rood Heren Montazinni Slim Overhemd WxHUIqnP
Sorel Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Caribou Caribou Sorel
Flag 2261510 Hoodie Rood Switch Red S Maat aqdxwdpt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Zw4gXdvq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

mens Delph grijs mannen Trs Xl sportbroek Maat Regatta wS1xdq4S

Maak nu een afspraak


Herock Bodywarmer Herock Donar Werk Donar 7SqSfwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou

Onze specialisten

Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou
Groen Anuy Groen Regenpakken Groen Regenpakken Regenpakken Kids Billund Billund Anuy Kids Anuy Billund B4xvT
Black Industries Vintage Westend grey Jacket tgWpw4qax4
43 Veterboots Maat Heren Bruin Mustang wqYIvaI
Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel