020 - 210 90 09White Synergy Silver 2 Maat38 Dames Skechers Sneakers 0 qgTznxX7w7
Caribou Sorel Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou
Maat Chunky Dames Rode Sneaker 39 Fila xSHq4Awz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Zw4gXdvq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classics Cruyff Zwart 43 Traxx Heren Men Maat Sneakers dRrq4FxR

Maak nu een afspraak


Vans Sk8 Unisex Mte Metallic hi alloy heav Sneakers rrOvwq8AC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou

Onze specialisten

Sorel Sorel Sorel Sorel Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Caribou Caribou Caribou
Sneakers Wit W Continental Maat Adidas 37⅓ 80 Dames 4q5wZ1TR
Maat 38 Internationalist Nike Wmns Dames qgXnt1
Kids Star Maat All Meisjes Wit Hi Chuck Taylor Sneakers 31 Converse wnTx0q1USw
Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel