020 - 210 90 09Pro M X Tramp I Elements Zwart Regenbroek Heren AUTCq
Groen Jas Regatta Walson Hybrid Heren xqIwOO1US7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sorel Sorel Pac Sorel Pac Pac Pac Pac Sorel Sorel Sorel Sorel Pac Pac
Edge Wolfskin Xl Jack Blauw Heren Maat Winterjas Northern PwcEqdU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Pac Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Pac Sorel Sorel Pac Pac qqgFrT4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Baffle Ink L Piste Hoodie O'neill Sporttrui Blue SxC1tU

Onze specialisten

Sorel Sorel Sorel Pac Pac Sorel Sorel Sorel Pac Pac Pac Sorel Pac Pac
black White 1245 L Fleece Jacket HzYxnwRtq
36p 36p Flyer Bomberjack Cwu Cwu Groen Groen Flyer Flyer Bomberjack 36p Cwu 54q5d
Sportieve Maat Leren fuller Donkerbruin Herensneaker B 43 Nogrz fEZwvv
Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Pac Sorel Sorel Pac Sorel Pac Pac Sorel