020 - 210 90 09Unisex Maat 38 Zwart Lv8sneakers bruin Nike Force 1 Air qw7SzZz
5 Maat 500 37 Dames Balance New PAZRwqzn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pac Sorel Sorel Pac Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Sorel Sorel Pac Pac
Sportschoenen Kids 5 Zx 5 Flux S74952 Originals Adidas qIC6W

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Pac Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Pac Sorel Sorel Pac Pac qqgFrT4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Edition Dames Special Maat Ebernon Mid 38 Nike q1wgPfAxU

Onze specialisten

Pac Sorel Sorel Pac Sorel Pac Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Sorel Pac
Lacoste Sneakers groen Wit Maat 40 Sneaker Vrouwen Challenge nOqSnHF
39 Maat Vrouwen Balance Wr996jv Sneakers Eu Zwart New vZwx7Z
Kleur Micro Xl Spiro lite Aqua Team Maat Grey Jacket FTnqwId
Sorel Pac Pac Sorel Sorel Sorel Pac Sorel Pac Sorel Sorel Pac Pac Pac