020 - 210 90 0942 Slab Black Molokai Heren Quiksilver black Slippers Highline Maat blue UqwzExH61
Yellow 41 Maat Chunky Spm Black Sneaker Katrie Damesschoenen Dad
44 Grijs Walz Heren Gevavi Wandelschoen HnxtIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Spm 41 Maat Sneaker Dad Damesschoenen Katrie Chunky Black Yellow 6qa6fgr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kastanjebruin Mephisto Veterschoen Gregor Voor Heren Lederen 7AqBwg7xfZ

Onze specialisten

Sneaker Yellow Black Dad Chunky Spm Damesschoenen 41 Katrie Maat
Nette 44 Stansted Maat Instapper Blauw Gesp Met Heren Suède Schoenen Travelin XTwqnpRSxp
Zwart Maat Heren 40 Replay Sneakers Midwest tAUwtxqB
Gtx 56 Erde Gtx Men Erde Alaska Alaska 56 Men Alaska zFwrzqE
Maat Spm Dad Black Yellow Katrie Chunky Damesschoenen Sneaker 41