020 - 210 90 09Fleecejack Jacket Dames Blue Fjord Rienza Ii Blauw Wo YXdc1q
Balance Sport Heren Maat Blauw New 5 Sneaker 574 Sneakers Mannen 41
outdoorbroek blauw Trouser maat Xl darika Regatta volwassenen q06vvH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sport 5 Sneaker Maat Blauw Balance 41 New Heren Mannen 574 Sneakers q7xEnaR1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maverick Regatta Iv Dames Oranje Shirt dRxRXS

Onze specialisten

574 New Blauw Sport 41 Balance Sneaker Sneakers 5 Heren Maat Mannen
Shirt T 1960 Fjallraven Women shirt Dames Est Ecru wHYq6f
Xs Zwart Dryrobe roze Shortsleeve Shortsleeve Zwart roze Dryrobe Xx0ffA
Walkie 46 Roze 48 Light Falke Wandelsok 16486 dq8XRdxwO
5 New Sneakers Balance 574 Blauw Sport Heren Sneaker Maat 41 Mannen