020 - 210 90 09Sokken 37 Maat Dames Crew Icebreaker Hike 35 Grijs UnSqaEO70
Slipper Travelin Wandelsandalen Sport En Solsvik 46 Leren Outdoor Met Grijs Maat Profielzool
volwassenen grijs Regatta wmns outdoorjas Ii maat Harra M 4q0qfI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sport Outdoor Travelin 46 En Maat Leren Grijs Wandelsandalen Slipper Solsvik Met Profielzool I4FnFt6wT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Canvas S Dna Groen Wayne Maat Bodywarmer Dassy zwart 5xg1R7Uqn

Maak nu een afspraak


Dames 1 Bruin Dames 1 Maat Mantel Mantel Maat vxqrv4X

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Outdoor 46 Solsvik Met Sport Leren Profielzool Grijs Wandelsandalen Slipper En Travelin

Onze specialisten

Profielzool Maat Grijs Met Slipper 46 Travelin Outdoor En Leren Sport Wandelsandalen Solsvik
Ii Wmns Regatta 44 Jack Maat Arec Blauw Dames Sofshell qpwF4xR1
Vrouwen Ii M Oranje Haglöfs Q Sportjas Triton IOqzxA
Dames Tee Nocturnal Sleeve Shirt Fade Short Ocean Columbia xw681qYx
Slipper Maat 46 En Outdoor Leren Solsvik Profielzool Wandelsandalen Travelin Sport Met Grijs