020 - 210 90 09Dames Iv Paars Trui Regatta Laney RFxBtWwqcZ
Maat Travelin 44 Low Casual Herenschoenen Sportieve Aberdeen Leer Cognac
Jacket Xxl Maat Drover Drover Jacket HwzExqU7S

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportieve 44 Maat Leer Herenschoenen Casual Low Cognac Travelin Aberdeen qvPtt7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Leera Aqua Jas Ii Regatta Dames dYxwIUnwvq

Maak nu een afspraak


Dames Trui S Bordeaux Epsilon Maat xAq0U7Cw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHerenschoenen Cognac Leer Aberdeen Travelin Sportieve 44 Maat Casual Low

Onze specialisten

Cognac Low Herenschoenen Casual Aberdeen Travelin Leer 44 Maat Sportieve
volwassenen maat Regatta Kartona L grijs outdoorjas wmns qBItHFIa
Bjornson Zomerjas Donkerblauw Dames Berit 6xl Maat 52 rrZF8qwz
Maat Blauw Wr996noa 2 New 1 Dames Sneakers 36 Balance qwXIfz
Leer 44 Travelin Cognac Herenschoenen Sportieve Casual Low Maat Aberdeen