020 - 210 90 09Sneakers Vans Hi Maddie Wm Mte Dames Groen qSS4Anx
Travelin Sportieve Cognac Casual Low Leer Herenschoenen Maat Aberdeen 44
Kl410cky Sneakers Maat 40 Blauw Balance Vrouwen New Eu q5IwXC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportieve 44 Maat Leer Herenschoenen Casual Low Cognac Travelin Aberdeen qvPtt7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Guess 40 Guess Wit Vrouwen Wit 40 Vrouwen 0vqw7r01

Maak nu een afspraak


Roze Sneakers Schoenen Adidas Drive Questar 36 yxqB1g81wS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAberdeen Maat Cognac Leer Casual Travelin Low 44 Herenschoenen Sportieve

Onze specialisten

Aberdeen Cognac Leer Casual Sportieve Maat Travelin 44 Herenschoenen Low
Dames Paarse Sneaker Maat Accenten Witte 39 Graceland Chunky 16pxCdC
Sneakers Donkergrijze Cf Adidas Racer Cc Lite RTwXTWx
47 Zwart Slippers Rucanor Unisex Maat wit Bad wgTXIf
Sportieve Aberdeen Travelin Herenschoenen Casual Maat Low Leer Cognac 44