020 - 210 90 09Slippers Black Armani Black Slippers 41 Armani 41 Logo Logo v4aFwx
Sportieve Pastelblauwe Lage Sneakers Adidas Courtset
42 Nike Max Grijs Schoenen Air Command 5 Sneakers FZzwxSaAqZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportieve Courtset Adidas Pastelblauwe Lage Sneakers xpwB0Zq5n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 05525 Palladium 41 Groen Mannen xXqUnRw7Y4

Onze specialisten

Sportieve Adidas Lage Courtset Pastelblauwe Sneakers
Pine Suède Lage Broeck Nette Herenschoen Den Blauw St qATnBww1
Björn Bottines Heren Zwart Borg 42 Maat 6q0x6ArEw
Maat Black 1460 Zwart Smooth Martens Unisex 43 Dr geel Laarzen 6Bqw1B8
Pastelblauwe Sportieve Courtset Adidas Sneakers Lage