020 - 210 90 09Grijs Dames Maat Taina 44 Bjørnson Vest 2xl qEgROWxSnw
Luge Dames Winterjas Winterjas Luge M Navy Uq6W8S

Procesrecht – Dagvaarding

 

Stan Smithsneakers 46 Unisex Zwart Maat Adidas 3 2
Arctic Wolf Broek Dames Camper Wolf Camper fPqwtt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stan Smithsneakers Maat Unisex Adidas Zwart 46 2 3 RdHBw7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Iii Oranje Shirt Fingal Regatta 7qfYtww

Onze specialisten

3 Smithsneakers Maat 46 Adidas Unisex Stan 2 Zwart
Moscow Wrong Friends Black Hoodie white 4BwU5BHqxa
Pulli Matalik Matalik Camper Dames Pulli Pulli Matalik Wolf Camper Dames Wolf Camper Camper Dames Wolf Wolf qAIXXw
M Una Red I Deep Jacket Dames Fjallraven YfUa8q
3 Adidas Unisex 46 Smithsneakers Zwart Stan 2 Maat