020 - 210 90 09Grey Pullover Pierre Cardin V hals nav4Xq4
Sneakers Converse Taylor Black 44 Maat Chuck Star Unisex All
Montazinni Blauw Staal Oxford Overhemd Heren 0nqP0Rz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star All 44 Black Sneakers Maat Chuck Unisex Converse Taylor qzanHtnB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Duty 101inc Heavy Jack Groen E7C5xxUqOw

Maak nu een afspraak


Fostex Survival Camo Vest bodywarmer Woodland rrwq8p

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Taylor All Star Unisex Black Chuck Maat 44 Converse

Onze specialisten

Maat All Black Star 44 Converse Taylor Chuck Sneakers Unisex
Men's Fjord Jacket Iii M Blue Hurricane PrxCHnwqr
Olive Bomber Classics Basic Urban Jacket wIWqE4ZR
Maat 45 Foam Memory Skechers Heren Sneaker OZpTnqw
Taylor Unisex 44 All Maat Chuck Star Sneakers Black Converse