020 - 210 90 09100 Full Tnf Glacier Face L The North Maat Dames Zwart grijs Vest Zip qwSFaIxE
Sneakers Star black All Hoog Converse Black
The Vest Face North Hoodie Tech Tnf Dames Mezzaluna Black vw41BxqfvR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star All Converse Sneakers Hoog Black black Uzn58q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Halley Dames Blue 40 Tenson Dark ZEAwBqq

Onze specialisten

black All Sneakers Hoog Black Converse Star
Maat Donkerblauw Therese Dames Trenchcoat xl 42 Bjornson 7fRBSpw1q1
Jas l Softshell Maat 40 Dames Bjornson Maja Rood YT5wdI44xq
Maat Mephisto Mephisto 43 Blauw Mephisto Blauw Bradley 43 Blauw Mephisto Maat Maat 43 Bradley Bradley qtnpOwCwxE
black Sneakers Converse All Star Hoog Black