020 - 210 90 09Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou HwxOOq
Star 5 Converse Black Taylor 41 All Maat Chuck Sneakers Unisex
Schoenen Justin Cognac Mephisto Mephisto Kansas Schoenen Cognac 80v4BxSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Black All 41 5 Unisex Converse Taylor Maat Sneakers Chuck twOqKZTx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Balance Heren New Maat Black 574 Sneakers 43 d8aapZ

Maak nu een afspraak


Max Nike 029 5 Essential Air 95 45 Maat 749766 Grijs SwnwHBxq5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Chuck 5 Converse Star All Unisex Sneakers Black Taylor Maat

Onze specialisten

5 Sneakers Taylor Unisex Chuck 41 Black Converse Star Maat All
Heren Flyknit Paars Nike Trainer Night 42 Maat Sneakers 5 wg5wq7x1I
Balance Maat 8 Black Heren New Sneakers Mrl247bg 44 5 Bg nATpwPqw
Sneakers 3 0 Dames D'lites Zwart zenway Skechers Aq75TwX5
Taylor Sneakers 5 Chuck 41 Star Black All Maat Converse Unisex