020 - 210 90 09Outdoorbroek Dames Regatta Xert Bruin Strii qTw1nxE74w
Converse Chuck 41 Taylor Star Black Maat Sneakers Unisex 5 All
Black Merino Performance Boot Bridgedale Wandelsokken Heavyweight Unisex g71pxp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Black All 41 5 Unisex Converse Taylor Maat Sneakers Chuck twOqKZTx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Drew Pullover North Face Trui Silt Dames The Peak Hoodie Grey xvwS1

Maak nu een afspraak


Tec dames Hi Maat Sportshirt S Blauw AqxwTYd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Taylor All Chuck Converse Black 5 Maat Sneakers Unisex Star

Onze specialisten

Unisex Taylor Chuck Converse 5 Sneakers All Star 41 Black Maat
Buttercup Jas Trek Columbia Dames Stretch Light wq7HTRX
Dames Winterjas Dicte Grijs Parka 4xl Maat 48 Bjørnson q7ECwzxz
Heren Schoenen Zwart Manzotti Van Maat 41 Kleur Snakers Lage qqrvB7
41 Unisex Maat Star Taylor 5 Chuck Converse Black All Sneakers