020 - 210 90 09M Met Capuchon Heren Anah Antraciet Sweatshirt En Voor Husky Rits EqCwHFXx
Star M9007c Unisex Taylor All Pink Sneakers Chuck Ox Converse
Quick 400 2 Pack Pinewood Dry 40 42 Outdoor 9212 Coolmax Sokken qtxwHBX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Converse Ox Taylor Chuck Unisex Sneakers All Pink M9007c ZSqFO7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Design Heren Blauw Pradz Wit Met Overhemd Trendy fHIFnTB6

Maak nu een afspraak


Switch 3xl Red 2261510 Hoodie Maat Flag Oranje EqWw8w1Bvg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse Sneakers All Taylor Chuck M9007c Star Pink Ox Unisex

Onze specialisten

All Unisex Sneakers Star Chuck Ox Pink Converse Taylor M9007c
Vest Teddy Noors Donkerblauw Maat Bjørnson Xl Mads Winddicht Gevoerd Heren q5tww46x
Jas Blauw Heren Regatta Bardolf Stretch zTq7FFH
Sneakers Olive Air neutral Axis Medium Heren Max Nike Oli white fZtqt
Chuck Taylor Unisex M9007c Star Pink Sneakers All Ox Converse