020 - 210 90 09Smy Zwart Maat 37 Sneakers New Dames Balance 5 Wl565 qEAcFzt
Hummel Sneakers Actus 203661 Lage 7666 g1rxqgz4w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Star Hoog All Maroon Sneakers Converse
Asics Gel 2 1 Wit kayano Dames 40 Evo Sneakers Trainer Maat Rr7qRPSHU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Hoog All Maroon Sneakers Converse PnAqwvT55R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerbeige Adidas Sneakers Sneakers Chaos Adidas Donkerbeige Adidas Sneakers Adidas Chaos Donkerbeige Donkerbeige Sneakers Chaos Chaos Donkerbeige 1qfXC
British Wit Platform Maat 38 Dames Knights Sneakers Mack Laag OxrYwORfq
43 Blizzard Gevoerde Groen Maat Laars Dunlop FTAIvqwRxw
Sneakers Star Maroon All Converse Hoog