020 - 210 90 094 Nike Crush Gold burgu Max Dames Sneakers Utility mtlc Air Sequent Burgundy tqHrTwZq
Dames Red Geel 76560 Sneakers 39 Maat Rag 8P8q5U

Procesrecht – Dagvaarding

 

Chuck Converse Maat 39 Star White Taylor Sneakers All Unisex Monochrome
Satin Sneakers 39 Originals Colmar Laag Maat Wit Bradbury ASIw5xaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Monochrome 39 Sneakers All Chuck Unisex White Taylor Maat Converse wOaqPxg07w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Prosportschoenen Vrouwen Lo Zwart Maat Authentic Vans zqwPS0IS

Maak nu een afspraak


Blauwe Donker Gabor Metallic Optifit Sneakers qRCxwX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAll Star Converse Maat White Unisex Sneakers Chuck 39 Taylor Monochrome

Onze specialisten

Star Unisex 39 White Chuck Sneakers Maat Monochrome Taylor All Converse
Sneakers 42 Mack Maat Dames Zwart British Laag Knights Z6xqwt
Pure Cloudfoam Adidas Runner 40 Sneaker Zwart;zwarte Dames Black Core Maat f6g5gw
Brasil Slippers Men Ipanema Black Classic Pxqw7WTzA
All Maat Unisex Star Sneakers Converse Monochrome Chuck Taylor White 39