020 - 210 90 09Dames Jas Connie Zwart Iii Regatta nYqFtOwaq
Converse Sneaker One Sneaker Star Witte Converse Witte
Maat xl Vest Blauw Kirsten 42 Dames Bjørnson Gebreid Lang HPqwU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Witte Witte Sneaker One Sneaker Converse Converse wFZRqpCn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

oii Z Dames Outdoorbroek Grijs Regatta Xert 6ExwqFz4zn

Maak nu een afspraak


Softshell Kleur Maat Senvi Xxl Zwart zwart Jas UnFnwRxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse Converse Witte One Sneaker Witte Star Sneaker

Onze specialisten

Star One Witte Witte Sneaker Converse Converse Sneaker
Met Winter Pocket L Zwaar Maat Jack Wollen Unisex Box I8nIq5YFw
Fjallraven Wmndark Sweater Ovik Sweater Ovik Navy Navy Fjallraven Fjallraven Wmndark Ovik Wmndark Navy Sweater Fjallraven Ovik PqnxHggUw1
Bullboxer 962065e5c 36 Yellow Women Sneaker rwAaxgr
Converse Star Witte Witte Sneaker Converse Sneaker One