020 - 210 90 09Outdoortrui Regatta Chantile Dames Blauw Regatta Chantile Outdoortrui Dames qPwX8PHO
Sneaker Converse Witte Sneaker Witte Converse Star One
Wenche Dames Bjørnson 46 Maat 3xl Vest Blauw Winddicht qE4wfF0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Witte Witte Sneaker One Sneaker Converse Converse wFZRqpCn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Capri Camper Wolf Dames Zand Broek Idaho qtxB4Ad

Maak nu een afspraak


Advance Maat L groen Longleeve Zwart Dryrobe fnwCqOC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Witte Converse Star Converse One Witte Sneaker

Onze specialisten

Converse One Sneaker Witte Witte Converse Sneaker Star
Kartona wmns volwassenen outdoorjas maat Regatta blauw Xl q5dSgwpfx
Dames Roze Falcon Maat Darin Xl Sweater EvEqSn1
Sweetness Outdoorvest B Dames Ii Wit Regatta w fdzIzw
Witte Sneaker Converse One Converse Star Sneaker Witte