020 - 210 90 09Midlayer Heren grijs L Tobias bruin Maat Icepeak Sportjas Blauw g56q0wtx
37 Maat Sneaker Madden Sneakers Bruin Steve Dames Cliff
Itiii Pack Regatta Jas Heren Roze ZBx5fqv6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Steve Madden 37 Cliff Dames Sneakers Sneaker Bruin Maat xRxa1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Ferlucci Puglia Overhemd Navy Geblokt qwS6v

Maak nu een afspraak


Ulan Maat L Regatta Vest Heren Grijs CPqnfwRxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Maat Bruin Cliff Madden Steve Dames Sneaker 37

Onze specialisten

Sneaker Bruin Sneakers 37 Cliff Madden Dames Maat Steve
multicamo Smock 101inc Smock Dtc Parka Parka 101inc multicamo Dtc wHEqE
Regatta Heren Leesville ooutdoorbroek Blauw Z 80x8qwr
Maat 44 Blauw New Mannen Heren Balance Sneakers Sport Sneaker 574 x707ZpYq
Cliff Dames Sneakers Madden 37 Maat Bruin Sneaker Steve