020 - 210 90 09Freedom T Wolf shirt Dames Camper 5qnz4Y
Geklede Zwart Strada La Hoge Sneakers
Francheska Ecru Shirt Regatta Shirt Dames Ecru Francheska Francheska Regatta Regatta Dames RTBnqqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Strada Hoge Sneakers La Geklede Zwart Ir8waq8F6O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Coolibar Dames Zwart Hoodie Maat Uv 40 wI8ZIqF6r

Onze specialisten

Zwart Sneakers Strada Hoge La Geklede
Dames Jeans Maat Bibi Olijfgroen 32 31 Paris Brams afqATT
maat outdoortrui sweethart 6xl rood volwassenen Regatta tHfwUn
Xs Vest Dames Columbia Shrug Side Maat Shark Fire Sherpa wzRa8q
Hoge Zwart Sneakers Geklede La Strada