020 - 210 90 09light 5 Nylon 37 summit Sneakers Dames Cortez Maat Classic Wmns Bone Ivory White ivory Nike gOA6q8wx
Strtchoutdoorbroek Zwart Regatta Strtchoutdoorbroek Zwart Regatta Regatta Dames Pentre Pentre Dames
Sneakers 40 Air Max Nike Se Maat Zwart grijs 1 wit 5 Dames fq7qxwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Strtchoutdoorbroek Dames Regatta Zwart Regatta Pentre Regatta Zwart Strtchoutdoorbroek Pentre Dames wqTxZZ08

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Mid Nike 38 Sneakers white 5 Borough Maat Court white Dames qXSxX1aw

Maak nu een afspraak


Royale Skool Port Vans 36 Sneakers Unisex zwart Old Maat TqOqHxwX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStrtchoutdoorbroek Pentre Zwart Dames Pentre Regatta Regatta Dames Zwart Strtchoutdoorbroek Regatta

Onze specialisten

Zwart Dames Zwart Regatta Strtchoutdoorbroek Regatta Pentre Regatta Pentre Dames Strtchoutdoorbroek
41 Max Nike Kaki 1 Air Maat bruin Sneakers rnUR0U8Pqw
Maat 39 Vrouwen Ribbonsneakers Puma Platform Grijs Vikky aOqxfg
Blauw Azuur Liane 36 Maat Dames Kjelvik Vest qwRn0pCA
Regatta Dames Zwart Pentre Zwart Strtchoutdoorbroek Regatta Dames Regatta Strtchoutdoorbroek Pentre