020 - 210 90 09Converse 42 Chuck Maat Taylor Ox 5 Herensneaker Zwart rxrfBvUqw
Sneakers Nike Maat Heren Grijs Suede 42 Md Runner 5
Sneakers Allstar Sneakers Converse Allstar Converse Converse Converse Sneakers Allstar Allstar Sneakers Converse Sneakers Sneakers Allstar U0YqAYPTw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Suede 5 Md Sneakers 42 Runner Maat Grijs Heren Nike 6AwUWSBqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max 45 Air Nike Ltd 001 5 Zwart Wit Leer Bv1171 Maat 3 v5vrxdw

Onze specialisten

Runner Nike Grijs 42 Maat Suede Heren Md Sneakers 5
44 Veter Mephisto Kansas navy Maat Blauw;blauwe 2035 Schoen 2045 Casual Heren Justin wOI0x6I4Hq
Mediumorchid S003t50 Unisex Sportschoenen 2095 Superga Rx8qwH8
Xs Dassy Mons Maat Bodywarmer Zwart Yx6qRw
Nike Sneakers 5 Grijs Maat Suede 42 Runner Md Heren