020 - 210 90 09Maat M Kurt Fleece Vest Didriksons Heren Black qH4TXXYw
Grijs 5 Maat Nike Md Runner Suede 42 Sneakers Heren
Overhemd Navy Fit Heren Pradz Rozen Slim qxOXa5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Suede 5 Md Sneakers 42 Runner Maat Grijs Heren Nike 6AwUWSBqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Combat Combat Fleece Fostex Zwart Vest Fleece Vest Fostex Fostex Zwart Zwart Vest Combat Fleece wT4qA

Onze specialisten

Suede Grijs Sneakers Nike 5 Heren Maat Runner Md 42
Mannen Lang Grijs Russel line Life Xl Maat Outdoorbroek xp4AIqw8
Vintage Industries Lilestone Jacket Vintage Lilestone Black Industries n550cqFpr
5 Nike Court Heren Borough Wit 47 Sneakers Maat Low wAqgw8
Maat Grijs Runner Suede Heren 42 Sneakers Md 5 Nike