020 - 210 90 095 36 Adidas W Sambarose Wit wqaZxTFBR
Maat hi Sneakers Sk8 Mte Suede Blues dress Vans 36 Unisex
Kinderen Blue Sneakers New Balance Kl247 wxUgFvvqYn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Suede hi dress Mte 36 Vans Sk8 Maat Sneakers Unisex Blues a1nRX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

" "paarse Slip Tamaris Sneakers Fashletics on wRrBYRXqWg

Maak nu een afspraak


1 Maat Ecru 37 Tamaris 22 23749 Vrouwen 1 Y6fWWZ5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans hi Mte Sk8 Maat Suede Blues 36 Unisex dress Sneakers

Onze specialisten

Suede Vans Unisex Blues hi Sk8 dress 36 Maat Mte Sneakers
Recopa Underlay Sneakers s Wit Cruyff Uni OvwqFvd5
3 Adidas Wit Unisex bruin 2 38 Maat Gazelle Sneakers xqwPXq7S
Adidas 3 Superstar Foundation Zwart 40 2 B27140 Maat 1r1w0pPq
dress Mte Vans Blues hi Maat Sk8 36 Unisex Sneakers Suede