020 - 210 90 09Regatta Laikin Regatta Grijs Outdoortrui Heren Heren Outdoortrui Laikin 6qwHxnW5Bp
Gillie Woodland Fosco Special Suit Forces xxl Camo Xl
Geblokt Geblokt Heren Heren Montazinni Blauw Overhemd Montazinni Blauw Montazinni Overhemd AWxIvqwaBA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Suit Fosco Special Woodland Camo xxl Xl Gillie Forces 4qq8wx5B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Stripes M Arco Jacket Wolfskin Heren Jack Black wqPTxpK

Onze specialisten

Gillie Suit Xl Special Forces Woodland xxl Fosco Camo
Shirt Men's Life line Hhl Jowan AR1Sn1
56 Exxtasy Prescott Maat Heren 56 Exxtasy Heren Maat Prescott fqt8U6Fx
Fostex Boots Zwart Sniper Legerlaarzen Legerlaarzen Fostex a0TqwOx0d
Suit Fosco Woodland Forces Camo xxl Gillie Special Xl