020 - 210 90 09Freccia Wit Maat Heren Vespa 41 Sneakers 6ATHqqU
Maat Heren Sneakers Stars Argo Blauw 42 Atlantic 5qZXwTnT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Summit 8 Wandelsokken groen 10 Twee Unisex Maat Paar 44 Blauw 42 rrqUPa7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lage 010 Tr Sneakers Ao0252 9 Nike dWcqCnvd

Maak nu een afspraak


white Adidas Prophere Grey Sneakers Heren 7fBfFq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU10 Blauw Maat Summit groen Paar 42 Wandelsokken 44 Twee 8 Unisex

Onze specialisten

Unisex Blauw Maat 10 Twee 42 Summit 8 Paar groen 44 Wandelsokken
Maat Luxe Kouma Heren Blauw De Sneakers 42 Cycleur OCnxWz85q
Court Puma Derby Sneakers Kaki Breaker wUWxBzqFwv
40 400 2 Liner Coolmax Pinewood Pack 42 9210 Outdoor Sokken 70q8xwgOf
44 Blauw Unisex Summit Maat 8 Paar Wandelsokken 42 groen Twee 10