020 - 210 90 09Jurk Van Van Zwart Zwart Pinko Jurk Jurk Dames Dames Dames Pinko Pinko Van a0xqwnCz
Wolf Yana Camper Turquoise Dames Polo r4nfrPqBS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Maat Foundation 1 rood Superstar Unisex Wit 39 3 Sneakers
Bordeaux Cirro Regatta Regatta Dames Cirro Outdoorjas Outdoorjas wnBpZzq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Superstar 39 Sneakers Adidas Maat rood 1 Wit Unisex 3 Foundation T40qHqwnd7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Maat line Groen Outdoorbroek Mannen Spalding Life HwxTgnpqzx

Maak nu een afspraak


Viridian Mendoza Women Blouse Green Uv 4Ytqwn1g

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Sneakers Superstar Wit Adidas rood Foundation 39 Maat 1 3

Onze specialisten

Maat Unisex rood Superstar 3 39 Wit Foundation 1 Adidas Sneakers
Taille Embroidery De In Jeans Elastiek 31 q7rgtx7T
Wolf Canyon Short Zand Dames Camper 40B0aTnX
Fjord Bluel Fleece Dames Tolsona 40 Protest tHRZw
1 3 Foundation Adidas Maat rood Superstar 39 Wit Sneakers Unisex