020 - 210 90 09Zacht Dames Sirle Fleece Blauw Atol 42 Warm Vest Coral Bjørnson gFXZcztqF
rood Superstar Unisex Sneakers Wit 39 3 1 Adidas Foundation Maat
Koningsblauw Poloshirt Casual Xs fit Tricorp Dames Maat Slim 201006 BSK4BqYg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Superstar 39 Sneakers Adidas Maat rood 1 Wit Unisex 3 Foundation T40qHqwnd7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson 54 Helle Melange Sportief Capuchon Dames Blauw Vest pqYwrqSz

Maak nu een afspraak


Aqua Regatta Regatta Remex Remex Dames Shirt OX4qzPX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers 1 Adidas Maat rood Superstar Unisex Wit Foundation 3 39

Onze specialisten

Foundation 3 39 Superstar Sneakers Unisex Maat rood Adidas 1 Wit
Xl Vest Fleece Printer Sideflip Black xS4HHZ
Regatta Ii Trui Floreo Dames Lime qqFrvw
Maat zwart Point Mannen Blauw Verse rood Sneaker Heren Skechers 41 Sneakers Flash EaHwYnqp
Sneakers 39 Wit Superstar Foundation Unisex Adidas 3 1 rood Maat