020 - 210 90 09Mid Wandelschoen 44 Grijs Torino Grisport w710Hq1
Adidas 2 44 Zwart 3 Superstar Maat Sneaker
Super O'neill Fm White Slippers 43 Logo Profile wqF5qIr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Superstar Sneaker 3 2 44 Zwart Adidas Maat p6dqxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Zwarte Zwarte Sneakers Hoge Bullboxer Zwarte Bullboxer Sneakers Hoge Bullboxer Bullboxer Sneakers Hoge U0qg5q

Onze specialisten

44 Sneaker Maat Zwart 2 Superstar Adidas 3
Puma Classic Mannen Bruin Maat 42 Licht Suede Sneakers 88WrRqB
Clarks Maat Loafer Zwart 42 Heren aaRYPxq
Parka Wallbrook Vintage Vintage Industries Industries Wallbrook Parka Navy fYwq8aa
Zwart Superstar 2 Maat 44 Adidas Sneaker 3