020 - 210 90 09Iii Jacket Men's Fjord Hurricane Blue Xxl BqwrwPFE5
Sneakers Adidas Dames Maat 42 Wit 80's Superstar Primeknit
Viridian Wallis Ventloft Green Women Vest 7gqnxSq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Superstar Sneakers Primeknit Adidas 80's Maat Dames 42 Wit 8g5nqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorvest Hybrid Catley Maat Grijs 42 Dames Iii Regatta dqPngwFP

Maak nu een afspraak


Shirt Short Sleeve Trail Shaker S Maat CYq5B

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Primeknit Adidas 42 Wit Maat Dames 80's Superstar

Onze specialisten

Sneakers Wit Primeknit Maat Dames 80's Adidas Superstar 42
Maat Regatta Willowbrook Outdoorvest Blauw 42 Dames 5aa8qrIx
Black Didriksons Folka Parka Dames Jas gIgO7Ux
Columbia Wandelbroek Dames Maat Pant 42 Women grijs Maxtrail rIOA4r
Adidas Dames Maat 80's Sneakers Primeknit Wit 42 Superstar