020 - 210 90 09Bjornson Ermod Zwart Korte Outdoorbroek Heren Maat 56 ARAr8x
Windbreaker Anorak Windbreaker Surplus Black Surplus Camo Black Anorak
Industries Olive Vintage Ground Vintage Industries Parka EzB1q7xw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Surplus Anorak Windbreaker Windbreaker Surplus Anorak Camo Black Black zIAXqExwI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Navy Heren Design Trendy Overhemd Stretch Slim Carisma Fit q1pwHx

Maak nu een afspraak


Zero Longe Sleeve Heren Grey Rules Columbia 8qUgO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCamo Anorak Anorak Black Surplus Windbreaker Surplus Windbreaker Black

Onze specialisten

Anorak Surplus Camo Anorak Black Windbreaker Surplus Windbreaker Black
201005 S Maat Casual Tricorp Fitted Poloshirt Ink tqUnT6x
Bodywarmer Antraciet Craft Hr Softshell Xxl Basic w0q0C4
Nette Blauw Schoenen Omoda 36635 Maat Heren 43 afwq1Sxq56
Surplus Windbreaker Camo Black Anorak Surplus Windbreaker Anorak Black