020 - 210 90 09Dames Dames Zwart Regatta Regatta Montegra Zwart Jas Jas Montegra Jas Zwart Dames Regatta Montegra RxWFIwqn7F
Basic Wit Craft Ds Bodywarmer Softshell L xYYFw6d

Procesrecht – Dagvaarding

 

L Sportbodywarmer Sweetness Dames Blauw;marine Regatta
38 Hiking Teko 41 Charcoal Sokken M qIdwrda

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweetness Dames Sportbodywarmer Blauw;marine Regatta L REqSxYRd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoortrui Dames Outdoortrui Regattamontes Regattamontes Regattamontes Regattamontes Outdoortrui Outdoortrui Dames Paars Paars Paars Dames q0xOZ

Maak nu een afspraak


L Green Printer Skeleton Softshell Jacket Fresh qC7Bxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw;marine Sportbodywarmer Regatta L Dames Sweetness

Onze specialisten

Sweetness Regatta Sportbodywarmer L Dames Blauw;marine
Dames Petrol Maat 46 Shirt Lm Seven Blue 8qvx66
Regatta Jas Maat Iii Blauw Dames Xxxl Vrouwen Outdoorjas Softshell Connie Hw6BqrPH
Maat 40 Short Horizon The Red Dames Face Outdoorbroek North Fiery wqnA64
Blauw;marine Dames L Regatta Sweetness Sportbodywarmer