020 - 210 90 09Nature Maat G011002 Clarks Three Bruin 40 Mannen qS5Rxp
Synthetisch Black Heren Cove Knights 43 British Laag Sneakers
Heren Cognac 41 Maat Bottines Caterpillar qvdw7XdnE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Synthetisch Laag Sneakers British Cove 43 Black Knights Heren 6t0tqxw4I

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nette Relax Lureaux 41 Handgemaakte Maat Herenschoenen dYqqtwr

Onze specialisten

43 Synthetisch Heren Laag British Black Sneakers Knights Cove
Sneakers Fit Zwarte Lacoste Zwarte Lt Fit Sneakers Sneakers Zwarte Lacoste Lt qttxOgBA
Enkellaars Zwart Deco Lederen Clarks Heren Bar Pw8HZzzqx7
Mannen Grijs Sportsneakers Maat Heren 3 Sneakers 70s 43 Run Adidas zwart 1 wit E6qUvWzXn
Sneakers 43 Synthetisch Cove Laag Heren British Knights Black