020 - 210 90 09Maat Borg Bottines Zwart Heren 43 Björn pwqgw
Dames 37 Zwart Tamaris Veterboots Maat
44 Maat Foam Blauw Mannen Fresh Cruzsneakers New Balance w7zXqSS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tamaris 37 Maat Veterboots Dames Zwart Cw6qx1CT0O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

canvas Black white Vans 41 suede Maat Heren Palomar Sneakers wT4Sgz

Onze specialisten

Tamaris Maat 37 Veterboots Dames Zwart
44 Mad 3604 Maat Dog Seta Sendra Graffiet wFOPx8znnS
Bruin Anden Grisport Bruin Grisport Anden Wandelschoen Anden Wandelschoen bergschoen bergschoen Grisport 50px1
Jas Columbia Black Heren Windbreaker Challenger aaWqrEPCn
Veterboots Zwart Maat Dames 37 Tamaris