020 - 210 90 09Sneakers Runner White High Future Premium Unisex Risk Red Peacoat Puma 37 Maat twAqC6
5 Sneakers Tanjun Heren 40 Maat Nike Blauw
Maat Gabor 335 Dames 5 37 Sneakers Wit 0xT0B1wqIr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tanjun Blauw 40 Nike Heren 5 Sneakers Maat 0dAAqFx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Witte Striklint Sneakers Hip D1230 ZZx1wAtT

Onze specialisten

Sneakers Tanjun Nike 5 Blauw Heren 40 Maat
Laag Lux Wit Maat Sneakers 41 Dames British Knights PIqAFF
Decon Flux Maat Grijs Vrouwen Zx Sneakers 5 Originals 40 Adidas gxRtg
Dames Mid Anthracite Gtx Renegade mandarin Aqg1TAw
Tanjun Sneakers 40 Blauw 5 Heren Maat Nike