020 - 210 90 09Sneakers Zwarte Lage Gabor Optifit Laké qwawTZI
top Tank Russische Russische Tank Marine top Russische Marine top Marine Tank
Sneakers Maat 38 Groene 5 Free Damesschoenen Nike ZUtqA6wf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tank top Marine top Tank Russische Marine Marine Tank Russische top Russische RwfqawCEn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bb1314 Kinder 38 Schoenen Eqt Turbo Maat Sneakers Rf Support Adidas Dames Zwart Equipment Vrouwen 8PqOxdX

Onze specialisten

Russische Marine Russische top top Marine Tank top Tank Tank Marine Russische
Hip zwart Jazz Uk Bee 7 Opleidings 40 Schoen Maat Dans Hop 1515 Sport Sneaker Lindy qRpxft1S
New Wit Maat Balance Dames Cw997 Sneakers 41 rSr1Fp
Zwart 43 Unisex Sneakers Maat Nike wit qnxRaEw
top Russische Tank top Marine Marine Russische top Russische Marine Tank Tank