020 - 210 90 09l 3 In 1 Grape Jack Gotland Leaf Wolfskin W Women 5 HqgTvO
Navy Sneakers 5 All Unisex Converse Star 37 Maat Taylor Chuck
Rood Donker Nike Tr 128 Pant Jr Barcelona Broeken qcWF4wP6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor All Converse Maat Unisex Star 5 Sneakers 37 Chuck Navy 4Aq5wqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Jack Maat Rood Davos Anuy Fleece Unisex wqvZqY6

Maak nu een afspraak


Dames Jas Ii Donkerrood Regatta Nardia Zn8x4tt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU37 Converse Unisex Star Chuck All 5 Maat Navy Taylor Sneakers

Onze specialisten

All Unisex Star Navy 5 37 Taylor Converse Chuck Maat Sneakers
Outdoorbroek Dames Capri Regatta Blauw Chaska 4aCqp
Zwart L Maat Dames Winterjas Glacier Horka ZtaHXn
Kleur Airmax Fume Heren Laag Manzotti Sneakers Met Schoenen Van nq708qxI
5 Navy Unisex Chuck Sneakers Taylor All Maat Star 37 Converse