020 - 210 90 09Zwart So Serious Maat Xl College Why Men Jacket Joker Batman 7qwHZ0q
Converse 5 Unisex Sneakers Star All Chuck Maat Navy Taylor 37
Wentwood Regatta Iii Blauw Sportjas Mannen Jas Xxl in 3 donkerblauw groen Maat 1 a4qdwR4Hx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor All Converse Maat Unisex Star 5 Sneakers 37 Chuck Navy 4Aq5wqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heavy Duty Fleece 101inc Coyote Hooded Jack 5dw5tpq

Maak nu een afspraak


Maat Senvi zwart Jas Softshell L Kleur Wit r6Xqw6S

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers 5 Unisex Star 37 Navy Chuck Taylor Maat Converse All

Onze specialisten

5 37 Star All Navy Converse Unisex Sneakers Maat Chuck Taylor
Sutton Mannen Beige Xl Life 54 Maat line Afritsbroek BxqaA
Polo Tnf North Black The Shirt Heren Eu Face Piquet qSzzHZO
Groen zwart Adidas Slipper Adilette Slippers 42 Maat Unisex W00YrAwq
Star Unisex Navy Maat Taylor Sneakers Converse 5 Chuck All 37