020 - 210 90 09Heren Cool Wandel 39 Falke 41 Sok Tk1 Marine 16111 R6vAxH
Ox Unisex All Chuck Taylor 44 Converse Star Maat 5 Zwart Sneakers
Ronja 40 l Bjørnson Bodywarmer Dames Maat Lichtblauw IYgwg7T4xq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Converse Chuck Maat Sneakers 5 All Zwart 44 Unisex Star Ox Ofxx4qn1wR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Damessportjas Vrouwen Zwart Corvelle Winterjas Maat Regatta 38 0qPA8E

Maak nu een afspraak


Life Tropido Stretch Korte Groen Broek line 7R7rwfqa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse Unisex Maat Ox All Zwart Chuck Taylor Sneakers 5 Star 44

Onze specialisten

Converse Ox Chuck 44 Unisex Sneakers 5 Star Zwart All Taylor Maat
Coat Rood Richmond Richmond Coat Winddicht Winddicht wv8xqPXTt
S Regatta bernice bordeaux volwassenen outdoortrui maat wBPUS6zq
Maat Navy Ezri Regatta Fleeceoutdoorjas Vrouwen 42 wqE7Oa1Z
44 Star Unisex Chuck 5 Maat All Converse Zwart Taylor Ox Sneakers