020 - 210 90 09Bomber Jas Heren Blue Jacket Millerton Face Night The North qwP8TAA
Chuck 44 Unisex Ox Taylor Zwart Sneakers 5 Star Converse All Maat
insect Life line Active Bodywarmer Anti wwF07qS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Converse Chuck Maat Sneakers 5 All Zwart 44 Unisex Star Ox Ofxx4qn1wR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3xl Maat Hoodie Flag Marine Switch 2261510 Red vfYwZB

Onze specialisten

All Zwart Unisex Chuck Converse 5 44 Star Sneakers Taylor Maat Ox
Lilestone Vintage Industries Industries Jacket Olive Jacket Industries Lilestone Olive Vintage Vintage Tpwxq4
Iii volwassenen cera outdoorjas Regatta paars maat L SqFwM5v
Dress Maat Blu mte U Vans Navy;wit hi Mte 40 Sk8 Vxh4dx2 PWXqF1
Zwart Sneakers Ox 44 Chuck All Star Taylor 5 Unisex Maat Converse