020 - 210 90 0944 New grey Sneakers Black Maat Heren Ml574 Balance Bwqx80f
Sneakers All Converse 40 Star Charcoal Taylor Maat Chuck Unisex
Zwart Explorer Canadian grijs Sr 44 rood Ii grip Winter Snowboots qwFYSIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Star Charcoal Chuck Maat All Unisex Converse 40 Sneakers C5tSqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Black Nike Axis Max Air white Heren q4nf6Axwn

Maak nu een afspraak


Grisport Unisex Wandelschoenen Grijs Torino Low qgvXP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Star Charcoal 40 Taylor Sneakers Converse Unisex All Maat

Onze specialisten

Chuck Unisex Converse Maat 40 Star Charcoal All Taylor Sneakers
Mephisto Veterschoenen Heren 5 Bruin Maat 42 Aq6wvCfx
Zwart 1 Maat 43 Unisex Smith 3 Adidas Sneakers Stan wfHpqvnIF
L Trs volwassenen Regatta Mountain wmns rood outdoorbroek maat 68SvYqZ
40 Maat Taylor Unisex All Star Sneakers Converse Charcoal Chuck