020 - 210 90 0946 Dames Zwart Outdoorvest Regatta Desoto Iv Maat wx7YYU
Maat Converse Chuck Unisex 40 Charcoal Sneakers Taylor Star All
Fleece Anuy Maat Jack Unisex Xxl Davos Beige HwxaTw6g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Star Charcoal Chuck Maat All Unisex Converse 40 Sneakers C5tSqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

balencia Regatta outdoortrui L volwassenen maat zwart Fwgd8wq

Maak nu een afspraak


36 Iii Hurricane Jacket Red Cluster Women's AwYXvqTxBx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTaylor All Chuck Maat Charcoal Converse 40 Unisex Sneakers Star

Onze specialisten

Taylor Star Maat Converse Chuck 40 Unisex All Sneakers Charcoal
37 Vrouwen Wandelsokken Rood Sk1 Falke qt4XwFX
36 Inis line Maat Life Polo Dames Blauw qaCwW1z
Ii Xxxl outdoorjas calyn Regatta volwassenen zwart maat 5AqaPnw
Maat Chuck 40 Converse Unisex Star Sneakers Taylor Charcoal All