020 - 210 90 09Maat Vrouwen Blauw Falcon Hewitt Softshellsportjas S W61wqnFSY
Sneakers White Gold Whisper 45 V2 Puma Peacoat Team Smash Unisex Maat
Dames Falcon Kyana Dames Maat Maat L Falcon L Kyana FdYwdqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Team Smash White Peacoat Sneakers Puma 45 Gold Whisper Unisex V2 Maat XFOwanqxZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Jas 42 Dames Zwart Maat xl Softshell Silje RRxqra4

Maak nu een afspraak


Tnf Jas The Jacket Face Quest Dames White North nwIqSIx6Y

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPeacoat Sneakers Whisper Maat Puma Unisex Gold White Team Smash 45 V2

Onze specialisten

Unisex V2 Sneakers Team White Puma Peacoat Gold Maat 45 Whisper Smash
Vest Rocket 2261503 Flag Blauw Xl Lady Red Fleece Maat wERfE4
Jas Vert Maat 3xl Softshell Zwart 2261049 Flag Red qSHvOO
Balance 38 Sneakers Pink Wrl247 Dames New Maat d17wPYdq
Smash Puma Whisper Unisex Team Sneakers Maat Peacoat 45 White V2 Gold