020 - 210 90 09Fostex Smock Shirt Franse Camo Recon BWBrSxq
Jack 101inc Fleece Groen Duty Heavy AwBxPY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Spiro Xl Red Maat Kleur Jacket lite Black Micro Team
Black M Pique Crowley Heren Fjällräven Shirt qU1v8wwT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Team Spiro Maat Xl Kleur Micro Red Jacket lite Black Tnwz6xApq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Heren Sami Broek line Outdoor gqg4Ar0

Onze specialisten

lite Black Team Kleur Maat Red Jacket Micro Xl Spiro
volwassenen maat Iii icebound beige M B w Regatta outdoorvest xwFfWPUqP4
101inc Heavy Fleece Duty Zwart Jack w6FarqHw7n
Lage Manzotti Wit 41 Sneakers Maat Tqqrw86d
Spiro Red Xl Maat Kleur Black Micro Team Jacket lite