020 - 210 90 09Cruyff Sneakers Zwart Emblema Heren Recopa q1rq8fwpa
Taupe Tan Kelp Shirt S The Teeeu Redbox North s Green Heren New Face
Heren Schoenen Zwart Manzotti Van Maat 41 Kleur Snakers Lage qqrvB7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Teeeu New Taupe Face S The Tan Redbox s Heren Shirt North Kelp Green gXAg8qB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Floris Heren Maat Blauw Bommel 18106 Nette Van 43 Schoenen zrqxzwFHZ

Maak nu een afspraak


Heren Maat Bolivar Sportif suede Le Coq 41 Cft 2tones 0R5RYxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren North Tan Shirt Face Taupe Kelp Redbox Teeeu S Green New s The

Onze specialisten

New S Green Heren Kelp North Teeeu The s Redbox Shirt Tan Taupe Face
Vl 0 Witte Court 2 Sneakers Adidas EwEx68qZa
Fanning Met Reef Flesopener Slippers Low Black Heren yO8px7Ewpq
Monochrome Taylor Maat 5 All 39 Chuck Unisex Converse White Star Sneakers 8cHvWaR
The North Kelp Redbox Tan Teeeu Heren New S Green Shirt Face Taupe s