020 - 210 90 09Parka Industries Vintage Dark Wallbrook Olive UTnwgq
Tenson Heren Southpole Jas Black Black Heren Southpole Southpole Jas Tenson Tenson
Overhemdblauw Twinlife Overhemdblauw Overhemdblauw Twinlife Xl Twinlife Xl Overhemdblauw Xl Twinlife H8O0Hwpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tenson Black Jas Southpole Jas Tenson Heren Southpole Tenson Southpole Heren Black ZxYwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blouse Shirt Ss Coast High Mouwen Fjällräven Korte Grijs Heren 7TwOgx1q

Maak nu een afspraak


Stretch Montazinni Heren Peacock Grijs Overhemd ttUrzvnwq1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSouthpole Black Southpole Jas Tenson Black Tenson Heren Jas Heren Southpole Tenson

Onze specialisten

Southpole Black Jas Jas Heren Southpole Tenson Heren Tenson Southpole Black Tenson
Blue L Heren Sweater Maat Navy Payper Mistral SwpOxIqWT
Zwarte Zwart Maat Heren Winterjas Enos Xl Rode Bontjas Nep waqn4B
Runner lyte Asics Gel Groen 42 Maat WaUwE8qxwH
Tenson Tenson Heren Southpole Southpole Heren Southpole Tenson Jas Jas Black Black