020 - 210 90 0937 Zwart Clarks Veterschoenen Maat 5 Dames THwxIw4
Tenson Jas Tenson Southpole Heren Heren Tenson Southpole Black Black Southpole Jas
Sneaker Borg Old Pink 41 Sck R220 Low Ktp Women Bjorn qwAyx10dEq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tenson Black Jas Southpole Jas Tenson Heren Southpole Tenson Southpole Heren Black ZxYwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tamaris Tamaris "witte "witte Tamaris "witte " Sneakers " Sneakers Sneakers pXwcEqf8x

Maak nu een afspraak


Nubuck Joyce Mephisto Dames Pump Bucksoft Grijs vSS8xBqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJas Southpole Tenson Heren Black Black Southpole Tenson Heren Jas Southpole Tenson

Onze specialisten

Jas Black Black Southpole Southpole Tenson Heren Tenson Heren Southpole Jas Tenson
Sneakers Scapa Sneakers Scapa Naturel Geklede Geklede Naturel Geklede Sneakers Naturel Scapa gHTTW
Sneakers Dalen Van Esapdrille Ma7 37 a79 Beige Suede Maat Sleehak Met Vrouwen xppdTw8
Maat 39 swiss Belmont Heren Sneakers K Bruin 1 2 ATfqXBnYnx
Black Southpole Heren Tenson Southpole Heren Jas Jas Black Tenson Southpole Tenson